Den første date – Mange mennesker der skal mødes på den første date har meget forskellige meninger om hvad de skal forvente af denne oplevelse. Hvilket tøj skal du tage på? Hvor skal i mødes?

Den første date – Hvad forventer du?

Hvilket tidspunkt er bedst? Skal i spise, eller er det bare en kop kaffe på den første date. Så du hurtigt kan komme videre hvis det alligevel ikke var det du forventede på den første date?

1. På Cafe / Restaurant…

Fordele på den første date: I har noget at snakke om (maden og drikkevarer), og kan naturligt komme ind på hvad i hver især er til. Og det kan være alt lige fra hvad i hver især er til af mad, drikkevarer, restaurant type, indretning, hvordan tjeneren opfører sig, de andre gæster… osv.

En hurtig kop kaffe

Så derfor kan det være en fordel bare at tage en kop kaffe, og derefter sige tak for denne gang, hvis den du mødes med slet ikke lever op til dine forventninger på den første date, og ja, det kan være på udseendet, stemmen (hvis i ikke har talt i tlf. sammen først), duften, tøjet, og ja, find selv på resten.

Ulemper på første date: Der er måske ikke så store muligheder for at tale intimt, og med intimt mener vi ikke sex og sådan noget, men mere andre ting af privat art, så som familie, hvordan i har det med forskellige private ting som penge, interesser, sygdomme, og andre private ting.

Uden at skulle lyde hysterisk, så har væggene ører, og det kan være at i finder ud af at i har lyst til at kysse hinanden, og så kan det godt blive lidt kejtet på et offentligt sted som en cafe eller på en restaurant.

Mennesker er forskellige, så nogen vil sikkert sige at så gør de det bare, fordi de er ligeglade med at folk kigger, andre er måske mere generte, og lader sig hæmme af at i sidder et offentligt sted.
Der er masser af emner at tale om. En anden fordel kan være, hvis i er på cafe, at i bare starter med en kop kaffe. For lige at se hinanden an. Dog tror vi godt at du ved om du har lyst til at se den anden igen inden for det første minut hvor i mødes.

2. Mødes privat hos dig eller din date…

Fordele på den første date: I kan tale frit om hvad som helst, og i det stemmeleje i ønsker. Hvis du er den der er den besøgende, kan du på et hvilket som helst tidspunkt bryde op og sige at du hellere må hjemad igen. Hvis ikke lige den du mødes med lever op til dine forventninger.

Hvis du er værten, kan du starte ud med at tilbyde en kop kaffe, te, øl, vin, saftevand eller mælk :-), og måske nogle snacks i form af f.eks. vindruer, slik, chips, eller hvad du nu syntes du/i har lyst til.

Evt. kan du før i mødes lige spørge hvad den anden er til af drikkelse, så det ikke bliver alt for kejtet.

Ulemper på den første date

Du skal være klar over at hvis du disker op med det store frokostbord, hvis i altså har aftalt at spise et måltid sammen.

så kan det på den første date, nemt blive kejtet. Hvis den person du skal mødes med ikke lever op til dine forventninger. Og måltidet bare bliver noget der skal overstås.

Så du kan finde en undskyldning for enten at skulle tidligt hjem derfra. Eller hvis du er værten, at du har glemt at lave noget færdig til arbejde i morgen.

En lille hvid løgn sker der ikke noget ved. Det kan være du som kvinde føler dig utryg ved at skulle hjem til en “fremmed” mand. Da du har læst / hørt om andre skrækhistorier fra dine veninder eller i medierne. Eller det bliver for privat for dig at have en “fremmed” person til at komme hjem til dig under alle omstændigheder.

3. Gå en tur sammen…

Fordele: I er begge i samme båd, og i er på neutral grund. I kan tale privat/intimt, og det kan gøre det hele mere afslappet på den første date. Husk en paraply hvis det er gråvejr. Og ja, paraplyen er måske også meget god at have med hvis solen bager fra en skyfri himmel.

I kan gå hvorhen i har lyst og længden af turen kan også bestemmes ud fra hvor meget i har lyst til at tale sammen, for igen kommer det hele an på om den du skal mødes med lever op til det du forventede.

Hvis han/hun ikke lever op til dine forventninger, kan i gå en kort tur, og sige det var det, farvel og tak, eller er det bare super godt, så kan i gøre turen længere, og evt. gå ind på en cafe eller restaurant når i ligesom har fundet ud af om kemien er til det på den første date.

4. Hvad skal du tage på?

Vi anbefaler at du tager afslappet tøj på som du føler dig godt tilpas i, uden du overdresser dig op, så det ser ud som om du skal til konfirmation eller en 80 års fødselsdag. Der skal du nok lige klappe hesten.

Vi mennesker er forskellige. Så er du forretningsmand/kvinde og er vant til fint tøj i hverdagen. Jamen så er det jo bare det tøj du skal tage på. Det er bare nemt at se på en anden person hvis vedkommende har noget tøj på som vedkommende ikke føler sig godt tilpas i.

Vores råd er bare, at du skal tage den tøjstil på som du går i for det meste. Og som du føler dig godt tilpas i. Jo mere du er dig selv, jo mindre overrasket kan din date blive hvis i skal ses igen. Eller det ender med at i bliver kærester efter den første date.

Dette var bare nogen eksempler på hvad fordele og ulemperne kan være ved den første date. Og der er jo også masser af datingsider at få gode råd fra.

Du kan jo selv skrive en kommentar nedenfor hvis du har lyst til at bidrage med gode råd, eller eksempler på fordele og ulemper på den første date.

Læs her hvordan du kysser på den første date.

Der hober sig mange spørgsmål op omkring den første date med en person du aldrig har mødt før. Vi giver her nogle eksempler og forslag til hvilke ting du skal overveje før den første date.

Det er jo individuelt hvad der virker for dig, så ja, det er bare små korte eksempler. Vi vil her nævne eksempler på hvordan du kan møde en date for første gang, og fordele og ulemper ved disse.