Valentins dag. Ifølge historien blev denne helligdag indført af en pave der hed Gelasius i 496 e.v.t.. Dagen blev efter sigende opkaldt efter en romersk præst der hed Valentin.

Historien om Sankt Valentin

Der hersker stadigt meget usikkerhed om hvem han var. Historien fortæller, at da en kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte sig eller forlove sig.

Så trodsede den romerske præst Valentin dette dekret, og fortsatte med at vie unge soldater. Dette gjorde at han blev arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar.

Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

Valentins dag nærmer sig, og der hersker mange meninger om denne dag. Nogle mener det er en dag at blomsterhandlerne, eller andre der sælger romantiske gaver har opfundet. Fænomenet Valentins dag stammer fra en amerikansk tradition og kaldes populært for “De elskendes helligdag”. Se andre dating sider her.

Ikke specielt populært i danmark

Dog er Valentins dag ikke specielt populær i danmark, og undersøgelser lavet i danmark i 2012 viser at 54% af de adspurgte mænd forholdte sig negativt til denne dag, og ved kvinderne var det 37% der forholdt sig negativt til Valentins dag. Om det så er fordi Valentins dag er dagen hvor det er mest almindeligt at mænd giver kvinderne en gave, der gør at denne dag er mest upopulær hos mændende, kan der jo kun gisnes om.

Mænd vil ikke mindes om at give gaver af kvinder

Og hvordan kommer vi så mest “smertefrit” igennem Valentins dag? Uden at mændende føler sig dumme fordi de har glemt dagen. Og kvinderne får den søde tanke, og gave, som kvinder syntes er så romatisk at få lige netop på denne dag?

I disse gadget tider findes der jo masser af elektronik der kan minde os om, og huske os på alt muligt, lige fra din mobiltelefon. Tjek internationale sider her.

Der jo indeholder op til flere kalender og huske funktioner. Så vi anbefaler alle mænd der læser denne artikel om at få lavet en reminder på din mobil-kalender.

Så du ikke glemmer denne dag´. Og husk, når hun er glad og føler sig værdsat, så kunne det jo være at der “faldt lidt ekstra af”, som man siger :-).

Hvilken gave skal du give på Valentins dag?

Selvfølgeligt er det altid populært at give blomster til sin elskede, og det gælder også på Valentins dag. Men vil du give en mere personlig og unik gave, så er smykker jo også utroligt populære.

For at det ikke skal bliver for meget kan det anbefales f.eks. at købe et armbånd, en halskæde, eller et par øreringe.

Hvis du kender din partner rigtigt godt, så ved du også godt hvilke type smykker hun, eller han, godt kan lide.

Skal det være med krystaller, guld, sølv, eller specielle perler. Ja, det vil vi lade dig om at beslutte. Men hvis du læser denne artikel er der ingen undskyldning for ikke at huske på Valentins dag.

Og det så er noget i går op i eller ej. Held og lykke med Valentisn dag :-).